kanelbullar (så här bakade jag dom)

Heej ! Tänkte jag skulle skriva receptet på kanelbullarna som jag bakade. Det finns ju säkert flera olika sätt eller ingredienser men jag bakade efter dehär receptet :)Förstod inte allt själv så mamma hjälpte mig :D Så nu sätter vi igång.
 
Ingredienser
ca. 60st
  • 1 paket (50g) jäst för söta degar                                                         dl:deciliter
  • 5dl fingervarm mjölk                                                                                   g:gram
  • 150g rumsvarmt margarin el. 1½ dl flytande                                 tsk: tesked    
  • 1 dl strösocker eller vit sirap                                                               msk: matsked
  • 1 tsk salt                                                                                                  ca. : cirka
  • 1-2 tsk stött eller mals kardemumma
  • 14 dl  vetemjöl special
fyllning

  • 200g rumsvarmt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 4 msk mald kanel
Pensling
  • ägg
  • pärlsocker
Man behöver muffinsformar att sätta dom i om man vill ha de.
 
 
  1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en stor bunke. Häll i resten av mjölken. Tillsätt margarin i bitar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degenjäsa övertäckt i ca. 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela upp degen i 2 bitar och forma till stora bullar. Låt bullarna vila någon minut innan du kavlar ut den. Rör under tiden ihop kanelen med Sockret. inget smör ( Fyllningen)
  4. Kavla degen med lätta tag till 2 rektanglar 60x25 cm (ingen skillnad)  med så raka kanter som möjligt. Lyftdegen emellanåt och mjöla undertill så att den inte fastnar.
  5. bred på fyllningen. Bred först på smöret och sedan strör du på kanelen och sockret.Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.Skär varje rulle i ca. 30 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i papperformar (muffinsformar) eller derekt på smörpapper. Täck bullarna med bakduk och låt dem jäsa ca. 30 minuter. Värm ugnen till 250 Grader.
  6. Tryck försiktigt på en bulle. om degen snabbt höjer sig är den färdigjäst. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  7. Ät och njut!!
 
bild: google


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0